Kísérőlevél

Friss topikok

Archívum

A kísérőlevél az önéletrajz mellett a legfontosabb dokumentum, amelynek fontossága összehasonlítható egy pályázati kiírással és egy állásra való jelentkezéssel, amire gyakornokként vagy munkavállalóként pályázol, akár bel- vagy külföldre, vagy egy tanulmányi útra.

A kísérőleveled azt árulja el, hogy mik az indokaid az adott állásra való jelentkezésednél. A kísérőlevél arról dönt, hogy vajon az önéletrajzod (azaz te) összeegyeztethető-e azzal az állással, amire pályáztál, ezért a következő hibákat feltétlenül el kellene kerülnöd:

 

1. A címedet ne felejtsd el megadni helyesen, rendesen.

 

2. A címzett adatai hiányosak vagy egy rossz személyt szóllítottál meg. Esetleg a megszólított személy titulusára is figyelj, ügyelj a helyes megnevezési sorrendre és megfelől rövidítést használj!

 

3. A kísérőlevelet áttekinthetetlenre formálod, nem készítesz bekezdéseket vagy a szövegen belül különböző írásmódokat vagy színeket használsz. A háttérképeket használatát is mellőzd.

 

4. A kísérőleveled rossz nyomtatási minőséget mutat, piszkos vagy el van szakadva.

 

5. Helyesírási vagy nyelvtani hibákat vétettél vagy állandóan feltételes módot használsz.

 

6. Az írási stílusod túl közhelyes. Rendesen, közérthetően fogalmazd meg azt, amit tudatni szeretnél.

 

7. A motivációs irásod nem elég személyes vagy túl sok információt tartalmaz az előző munkahelyeidről, amelyek nem illenek a mostani helyzetedhez.

 

8. Nem érvelsz elég precízen, határozottan, hanem csak általános, tartózkodó, pontatlan kifejezéseket használsz.

 

9. A motivációd nem mutatkozik meg és nem tudod megindokolni, hogy miért te vagy a legalkalmasabb jelölt.

 

10. Csak az erősségeidet soroltad fel. A kísérőleveledben a gyengeségeidet is meg kellene nevezned, persze olyanokat válassz, amelyek nem befolyásolják a kívánt állás megszerzését.

 

11. Nem írtad alá a levelet.

 

12. A leveled túl hosszú. Egy kísérőlevélnek egy szabványos A4-es oldalon el kell férnie, de semmi esetre se legyen hosszabb, mint két oldal.

 

13. A cimet a borítékra rendezetlenül írtad, nem jelölted meg a feladót vagy rosszul bélyegezted fel.

 

Címkék: kísérőlevél kísérő levél kísérő levél minta kísérő levél :minták

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiserolevel.blog.hu/api/trackback/id/tr153104014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása